top of page

ABOUT

Mil Étoiles is een webshop waar je troostgeschenken en - kaarten kan vinden en is ontstaan vanuit het idee om ouders van een overleden kind een hart onder de riem te steken.

In januari 2020 verloren wij ons eerste kindje, Mil, aan wiegendood. Op dat moment ervaar je een vorm van verdriet dat je nooit eerder voelde. De wereld rondom je draait door, maar jouw leven staat van het ene moment op het andere compleet stil. Je weet helemaal niet hoe je hiermee moet omgaan en je zoekt een weg om dit verdriet te verweven in je dagelijks leven. Het is een weg van vallen en opstaan, die je hopelijk niet alleen moet doorstaan.  

Sinds het prille begin van ons rouwproces worden we ontzettend ondersteund door mensen rondom ons. Een kleine attentie, een mooi gebaar, een kaartje in de bus op belangrijke dagen of zomaar, … het doet ons zoveel deugd! Al blijkt het niet makkelijk om gepaste troostgeschenkjes te vinden voor iemand die een kind verloren heeft. 

 “ Is het wel gepast om een geschenk te geven bij zo’n droevige gebeurtenis?” 

lights heart set of 2 gold
sterrenkindje en sterrenouders

Familie en vrienden leven mee, maar het is onmogelijk om het rauwe verdriet te begrijpen als je niet hetzelfde meemaakt. Vaak wordt de naam van het kindje niet uitgesproken omdat ze jou niet overstuur willen maken, terwijl vele ouders zitten te wachten tot er eindelijk over hun overleden kind wordt gepraat. Sommige ouders kunnen er niet over praten, wat ook helemaal oké is. Maar hoe kan je nu inschatten wat die ouder eigenlijk wil?  

 

Een kleine attentie kan hierin een wereld van verschil maken.  

 

Bij het geven van een lichtpuntje zet jij als “buitenstaander” de eerste stap naar verbinding. De ouder kan dan zelf aangeven of ze erover willen praten of niet. Toch heb jij dan laten zien dat je er bent voor hen en het kindje erkent. Heb je het zelf moeilijk om je woorden face-to-face uit te spreken? Dan is een passend kaartje met een persoonlijk tekstje het perfecte middel om je medeleven te uiten.  

Met het oprichten van deze webshop trachten we het taboe te doorbreken. We willen een brug tussen de framily en ouders slaan zodat de naam van het overleden kindje genoemd blijft worden.

Een sterrenkind blijft voor eeuwig een deel van het gezin. Ook al zijn ze onzichtbaar voor het oog, ze zitten voor altijd in het hart.  

Ondertussen breiden we stap voor stap ons aanbod uit, met troost en liefs voor iedereen die een dierbare mist.  

bottom of page